2011. aastal tehtud uuring viitab, et ülekaalulistel inimestel võib dopamiinitundlikkus olla häiritud, mistõttu nad söövad üle, kuna ei tunneta dopamiini vallandumist õigel ajal. Kui ajukeemia töötab korralikult, võib toidu nautimine tuua kaasa hoopis füüsilise kasu. „Kui naudime söödavat toitu ja stimuleerimine dopamiini tootmist, seedime ja lagundame toitu efektiivsemalt,“ selgitab Storch. Kui oleme nauditava söömiskogemuse tõttu lõdvestunud, läheb meie närvisüsteem puhke- ja seederežiimi, mis võimaldab meil toidust saadavad toitained täielikult lagundada ja ära kasutada.

2020. aastal avaldati ulatuslik ülevaade 119 toidunaudingu ja tervisliku toitumise seost puudutavast uuringust, millest 57 protsenti näitasid, et söömisnauding on seotud dieedi tulemustega...

Loe edasi juba artiklist.